Gevraagd: Directeur (m/v)

De stichting exploiteert in de gemeente Beverwijk de binnen- en buitensportaccommodaties; momenteel 3 sporthallen, 3 gymzalen en 4 sportparken. Tevens exploiteert de stichting in de gemeente Heemskerk 2 sportaccommodaties bij scholencomplexen en 5 gymzalen. De stichting is een dynamisch sportbedrijf, dat continue in beweging is met zeer gevarieerde werkterreinen.

In verband met de pensionering van de huidige directeur zijn wij per 1 september 2021 op zoek naar een nieuwe enthousiaste en ambitieuze directeur (m/v)

De directeur is het gezicht van de organisatie en als zodanig het eerste aanspreekpunt voor interne en externe relaties. Hij of zij is integraal verantwoordelijk voor het algemeen beleid, personeel, financiën, gebouwen en complexen en het onderhoud daarvan.

Competenties:

  • Visie, strategie en conceptuele kwaliteiten; je concentreert je op hoofdlijnen en het lange termijn beleid en hebt duidelijke ideeën over de te varen koers van de organisatie.
  • Omgevings- en politiek bestuurlijke sensitiviteit; je bent je bewust van maatschappelijke en politieke ontwikkelingen, alsmede ben je in staat om ontwikkelingen in de sport te vertalen naar de dagelijkse praktijk.
  • Leiderschap; je inspireert, coacht en stimuleert ontwikkeling, zoekt vernieuwing en zorgt voor draagvlak en delegeert waar mogelijk.
  • Communicatieve vaardigheden en relatiegericht: je bent in staat om goede contacten met medewerkers en derden te onderhouden.
  • Acquisitie, het bevorderen van het gebruik van sportaccommodaties.
  • Je bent in staat sturing te geven aan het (verder) ontwikkelen van medewerkers en het team in zijn totaliteit.
  • Stressbestendig, je bent bereikbaar en hebt  geen 09.00 tot 17.00 uur mentaliteit. De accommodaties zijn 7 dagen in de week geopend van 07.00 tot 23.00 uur.

Deskundigheid:

  • Minimaal een afgeronde hbo opleiding bijvoorbeeld bedrijfskunde (Management, Economie en Recht)
  • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring in een leidinggevende functie en ervaring met veranderingsprocessen.
  • Kennis van en ervaring met het aansturen van operationele werkprocessen (o.a. Arbo wetgeving en veiligheidsaspecten van accommodaties). Ervaring in een soortgelijke functie is een pré.

Wat wij bieden:

De stichting is een zelfstandig bedrijf, maar heeft een zogenaamde B3 status. Het personeel heeft op grond hiervan een ambtelijke status. Afhankelijk van opleiding en ervaring vindt de aanstelling plaats maximaal in schaal 11 conform de cao Gemeenten.

Informatie en sollicitatie:

Heb je vragen over deze vacature of over de sollicitatieprocedure? Dan kun je bellen met de huidige directeur Koos Glazenburg, telefoonnummer 0251-234447. De 1e gesprekken staan gepland voor april. Een assessment kan deel uitmaken van de procedure. Spreekt deze functie je aan en ben je woonachtig in Beverwijk of Heemskerk dan wel in de directe omgeving daarvan dan nodigen wij je uit om binnen vier weken na het verschijnen van deze advertentie (uiterlijk 26 maart 2021)  te reageren. Je kunt je brief en CV richten aan het bestuur van de Stichting Sportaccommodaties Beverwijk, Postbus 374, 1940 AJ Beverwijk of per email: glazenburg@sportbeverwijk.nl.

Acquisitie stellen wij niet op prijs.